CD cover: Carel Kraayenhof en zijn bandoneón

Jurre Haanstra in het Concertgebouw 2008
(foto beschikbaar gesteld door Hans Speekenbrink)

Jurre Haanstra Kwartet wint Loosdrechts Jazzfestival 1971

CAREL KRAAYENHOF, JURRE HAANSTRA EN DE TRADITIONELE MUZIEK VAN CUBA

De nieuwe CD van Karel Kraayenhof Memorias de Cuba gaat terug naar één van de belangrijkste roots van de Argentijnse tango, de Cubaanse habanera. Kraayenhof bespeelt de bandoneón, Jurre Haanstra arrangeerde de nummers en dirigeerde het orkest.

Op hetzelfde thema werden in 2008 verschillende concerten gegeven, ondermeer in het Amsterdamse Concertgebouw en de Eindhovense Frits Philips concertzaal. Karel Kraayenhof was solist en had voor de gelegenheid ook verschillende andere solisten uitgenodigd. Jurre Haanstra dirigeerde tijdens de concerten het Metropole Orkest.

Recensie van het optreden in het Concertgebouw te Amsterdam


Unieke samenwerking conservatorium van Amsterdam en Nederlandse Film en Televisie Academie
Als eerste in Europa ging het Conservatorium van Amsterdam in september 2007 van start met het Masters programma COMPOSING FOR FILM, dat gericht is op jonge componisten die zich willen specialiseren in het componeren voor film en andere audiovisuele presentaties.
De artistieke leiding van het Masters programma is in handen van componist Jurre Haanstra.
 
Om de studenten zo volledig mogelijk voor te bereiden op de eisen van de huidige film- en audiovisuele industrie voorziet deze opleiding van twee jaar in een grondige training gebaseerd op een multidisciplinair leerprogramma.

Het curriculum omvat lessen, lezingen, workshops en excursies gegeven in samenwerking met de Nederlandse Film en Televisie Academie en met gastdocenten uit de filmwereld, zoals componisten en regisseurs. Ook zal ruime aandacht worden gegeven aan het opdoen van praktijkervaring door middel van intensieve interactie met studenten van de Film en Televisie Academie.